Eten, het houdt ons de hele dag bezig! Ik heb het gevoel dat we in een voedselgevangenis belandt zijn met zijn allen. Herken je dit?

– wat moet ik nou weer koken?
– ik heb net gegeten maar ik heb alweer trek.
– ik heb net gelunched en nu val ik (zowat) in slaap.
– ik heb lekker gegeten maar mijn buik is helemaal opgezet.
– waarom kom ik aan terwijl ik goed eet?
– waarom ben ik steeds zo moe?!
– enzovoort enzovoort

Als we eten gaat er een ingenieus systeem van spijsvertering en hormonen aan het werk in ons lichaam. Deze hormonen reageren op het eten dat binnenkomt. Je lijf reageert verschillend op een stukje vlees, een ijsje of een bord nasi. Logisch ook want het zijn allerlei verschillende voedingsstoffen die op allerlei verschillende manieren verwerkt moeten worden door ons lichaam.

Je lichaam en je smaak (en daarmee ook je humeur)  zijn enorm beinvloedbaar. Voedselfabrikanten weten dit en maken hier handig gebruik van door het toevoegen van hulpstoffen, zoals smaakversterkers en e-nummers. Je lichaam raakt in de war en gaat allerlei signalen afgeven die niet kloppen. Je hebt bijvoorbeeld het gevoel dat je nog honger hebt terwijl je net gegeten hebt. Het hormoon dat aangeeft dat je genoeg gegeten hebt, kan onder invloed van bepaalde stoffen zijn werk niet meer goed doen waardoor je consequent meer eet dan je lichaam nodig heeft. Het groeiend aantal mensen dat aan obesitas leidt is hier een goed voorbeeld van.

Wat je eet bepaalt nogal letterlijk hoe je je voelt. Daarom is het van wezenlijk belang dat je die dingen eet die goed zijn voor jouw lichaam. En hier komt het probleem, want wat voor de ene persoon goed is, hoeft voor de andere persoon helemaal niet goed te zijn. Eén ding is in ieder geval heel erg zeker, hoe minder bewerkte voeding je binnenkrijgt, hoe beter je lichaam zijn spijsverteringswerkzaamheden goed uit kan voeren en hoe minder valse signalen jij krijgt.

Iedereen die met fysieke problemen mijn praktijk binnen stapt, krijgt van mij de vraag: wat eet je? Sommige mensen zijn dan helemaal verbaasd. Ja maar Roos, wat heeft eten met spiritualiteit te maken? Nou alles. Want die spirituele ervaringen die hebben we terwijl we in een fysiek lichaam zitten. En als je lichaam niet in orde is dan is de basis van je ontwikkeling (mentaal, emotioneel, fysiek of spiritueel) al voor een groot deel weg. Ik zweer je dat je niet lekker op een meditatiekussen zit als je pijn hebt in je knieën.

Ik heb jarenlang serieuze gezondheidsproblemen gehad. Ik heb zelfs twee keer een diagnose voor een auto immuun ziekte gekregen. Mijn lijf gilde om hulp. De ontwikkelingen in mijn leven stagneerde. Hoeveel talent een mens ook heeft, als je ziek op bed ligt, houdt het gewoon op.

Mijn grote wens nu is om mensen te helpen van hun gezondheidsproblemen af te komen. Iedereen die actief aan zijn gezondheid wil werken, krijgt van mij 25% korting op een consult van een uur. Stuur me een bericht en we maken een afspraak. Stap uit je voedselgevangenis en krijg de controle over je eigen buik en gezondheid weer terug!

Onder dit bericht heb ik alvast wat gezondheidstips voor je opgeschreven.

Ik gun je een vrij en gezond leven!

Liefs
Roos


TIPS
– eet als je trek hebt
– eet tot je vol zit
– eet onbewerkte voeding
– beperk suikerrijk eten
– beperk zoet eten (ook fruit)
– drink water
– wandel een stukje na het eten
– eet meer vet en eiwitten dan koolhydraten
– verzadigd vet is gezond (klik hier voor meer informatie)
– doe boodschappen met een volle maag
– zorg voor een goede nachtrust
– lees boeken waar je blij van wordt
– doe werk dat nuttig voelt
– houd je huis en auto opgeruimd
– houd afstand van klagende mensen
– geniet van vrienden / familie
– zorg dat je genoeg tijd hebt voor je hobby’s
– train je spieren, maak je lichaam sterk
– ga meer met mensen dan met beeldschermen om