Eindige onsterfelijkheid

Sommige mensen geloven in onsterfelijkheid. Ik denk dat het dan gaat om de ziel, geest of spirit, want lichamelijk gaan we met zijn allen nog steeds hartstikke dood. Toch zie ik de meeste mensen zich gedragen alsof ze absoluut zeker zijn van hun onsterfelijkheid.

De helft van de mensen op de weg zit te bellen, te internetten of te whatsappen. Met 120 kilometer per uur op de snelweg is het al oppassen geblazen. Laat staan dat je daarnaast ook nog op een beeldschermpje moet kijken. Oh die heerlijke onsterfelijkheid.

Datzelfde geldt trouwens voor fietsers. Ondanks dat er twee handvatten aan een stuur zitten, wordt er tegenwoordig nog maar eentje gebruikt. Hand nummer twee zit namelijk vast aan een mobiele telefoon. Ik kom ze tegen hoor die fietsers; tegen het verkeer in, al slingerend. En dan boos worden als je ze met je auto nog maar net kunt ontwijken.

In de supermarkt ziet het er al niet veel beter uit. Daar wordt wellicht niet zoveel geappt maar opgelet wordt er zeker niet. Wat het gros van de mensen in hun karretje stopt heeft niets met voeding te maken. E-nummers, suiker, zoetstoffen, chemicaliën, mijn lieve hemel. Als je de naam van een ingrediënt niet uit kunt spreken of het niet zou herkennen als het voor je ligt, dan mag je er gerust van uit gaan dat je het beter niet kan eten.

Je gezondheid is tanende en de dokter kan het niet blijven oplossen voor je hoor. Ieder medicijn heeft bijwerkingen. Daar kun je natuurlijk weer een nieuw medicijn voor krijgen maar weet je, misschien is het tijd om de cape van onsterfelijkheid eens af te gooien en voor je zelf en je lichaam te gaan zorgen. Je zelf bedachte onsterfelijkheid is namelijk behoorlijk eindig!

Hulp nodig met gezonder gaan leven en bewustere keuzes gaan maken? Maak een afspraak met me en ik help je!

Groetjes
Roos